Pastry Lions - Time to roar!

Teamcoach "Jean-Philippe Darcis"

Met Jean-Philippe Darcis, één van de meest gerespecteerde en gerenommeerde chocolatiers van België wordt het team 2024/2025 aangevoerd door een coach die beschikt over een onschatbare expertise. Om een competitieve comeback te maken, heeft het team een coach nodig die hen kan motiveren om eventuele moeilijkheden te trotseren.

Teamaanvoerder en chocolade specialist "Marijn Coertjens"

Dit is niet de eerste keer dat Marijn deelneemt aan de Coupe du Monde. In 2011 bracht hij België naar de 3e plaats op het podium en in 2007 won hij de titel van Belgisch kampioen op de World Chocolate Masters.
Marijn wist al op jonge leeftijd dat zijn liefde voor patisserie en chocolade hem naar verre landen zou brengen. Het was ook onder het mentorschap van Marc Ducobu in Waterloo dat Marijn de chocolatier werd die hij vandaag is. Stages in Japan gaven een beslissende boost aan zijn creatieve ontwikkeling en gedurende 5 jaar was hij chef chocolatier voor het vijfsterren hotel The Peninsula te Hong Kong. Ornamenten ontwerpen voor merken als Louis Vuitton en Rolex en werken voor internationale sterren als Sir Elton John en Cindy Crawford getuigen van Marijns talent.
Over de hele wereld wordt hij gevraagd door chocolade-academies om master classes op hoog niveau te geven, doch legt hij nu de focus op zijn winkel te Gent.

Suiker specialist "Raoul Andriessen"

De recente winnaar van de Dutch Pastry Award, de meest prestigieuze wedstrijd van onze noorderburen, dit behaalde hij met een prachtig suikersierstuk en een heerlijk gebak.
Raoul komt oorspronkelijk uit Nederland en studeerde aan Ter Groene Poorte te Brugge.
Nadat hij in Nederland had gewerkt, keerde hij terug naar Brussel en leidde hij voor vele jaren de patisserieafdeling van De Baere.
Daarna vertrok hij en werd chef patisserie op een vijfsterren cruiseschip.
Terug aan land werkte hij een aantal jaren voor Herman Van Dender en De Baere in Knokke.
Vandaag geeft hij les aan PIVA, wat zijn carrière een nieuwe wending heeft gegeven en hij al zijn kennis met de opkomende talenten deelt.

Ijs specialist "Djordy Van Kemseke"

De benjamin van het team, 27 jaar oud, afkomstig uit Schilde bij Antwerpen en sinds 2023 Belgisch ijskampioen. Maar dat is nog niet alles.
Djordy is een echte pitbull die zwart goud kraakt en nergens voor terugdeinst.
In de ijssalon van zijn moeder maakt hij met succes chocoladedecoraties voor ijstaarten. Zijn handen maken pralines in verschillende smaken en vullingen. Djordy, die pas twee jaar ervaring heeft in de chocoladesector, perfectioneert zijn vaardigheden voortdurend door avondcursussen en masterclasses chocolade te volgen.
De prachtige vitrines die hij heeft ontworpen getuigen van zijn liefde voor het ambacht van chocolade maken.
Chocolade is zijn leven, zijn hobby, zijn passie, het is net deze passie die hij verder zal uitwerken rond ijs.

BELGIUM PASTRY CLUB

Voor onze kandidaten telt alleen de beste begeleiding! Drie ervaren patissiers, samen met de hele Belgium Pastry Club engageren zich om het jonge talent te begeleiden en uit te blinken in deze wedstrijd. Echter, er is geen rode loper voor onze Pastry Lions, ze zullen moeten vechten om het behoud en de eer van onze Belgische gastronomie hoog te houden. Wanneer je de unieke ervaring hebt gehad om je land te vertegenwoordigen op het grootste patisseriepodium ter wereld, dan kan je niet anders dan je know how delen met het team. De leden van het comité zijn:

De Président "Raphaël Giot"

De rustige kracht en wijsheid... Gepassioneerd door zijn vak en doorheen mooie, smakelijke producten heeft Raphaël zijn eigen wereld, zijn eigen stijl gecreëerd met een moderne esthetiek die ook de heerlijkheid van het product naar voren brengt. Naast zijn vaardigheden als patissier weet Raphaël ook hoe hij afstand moet nemen, een situatie moet analyseren en de juiste beslissingen moet nemen, wat we ook verwachten van een goede voorzitter.
- Eigenaar van Patisserie Giot
- Winnaar van verschillende nationale en internationale wedstrijden, waaronder een bronzen medaille op de Coupe du Monde de la Pâtisserie.

De Vice-Président "Jean-Philippe Darcis"

Een vakman met een levenslange passie voor onze métier.
Zijn uitmuntendheid in het maken van patisserie en chocolade heeft hem ertoe gebracht een van de beste patisserie- en chocoladewinkels van Wallonië en daarbuiten op te richten.
Hij is een belangrijke ondernemer die bewijst dat ons beroep nog een mooie toekomst voor zich heeft.
Via zijn bedrijf en zijn academie geeft hij zijn kennis door aan de meest gemotiveerde jongeren.
- Eigenaar van "La Chocolaterie Darcis"
- Medailles in verschillende nationale en internationale wedstrijden, waaronder een zilveren medaille op de Wereldkampioenschappen in Las Vegas
- Lid van de Relais Desserts vereniging

De Secretaris Generaal "Patrick Aubrion"

Ontwerper en vernieuwer in hart en nieren, zijn passie voor zijn vak is duidelijk zichtbaar in zijn creaties. Hij is een te gekke foodparing- en conceptontwikkelaar.
Een geboren groepsleider die steeds goede raad deelt met een positieve energie.
Zijn ervaring, van ambacht tot industrie, maakt hem tot een ongelooflijke encyclopedie van zoete dingen.
- Eigenaar van Aubrion Sweets
- Winnaar van verschillende nationale en internationale wedstrijden, Europees kampioen, een bronzen en een zilveren medaille op de Coupe du Monde de la Pâtisserie.

FOUNDING PARTNERS

TECHNICAL PARTNERS

SUPPORTING PARTNERS

NATIONALE PRESELECTIE 2025

Het comité Belgium Pastry Club is volop bezig met de voorbereidingen voor de nationale preselectie die zal plaatsvinden in 2025 en het zal zo snel als mogelijk alle details van dit prachtige nationale evenement communiceren.
Blijf op de hoogte en volg onze avonturen

Instagram
Facebook

FOLLOW US

Instagram
Facebook